Bloemkool pannenkoeken van groenterijst


Bloemkool pannenkoeken van groenterijst

Met groenterijst maak je ook de lekkerste pannenkoeken. Bijvoorbeeld met de subtiele smaak van bloemkool of broccoli. Met dit recept zet je vliegensvlug zelfgemaakte groentepannenkoeken op tafel. Makkelijk én gezond. Serveer ze tijdens de lunch of brunch. Deze bloemkool pannenkoeken van groenterijst zijn succes gegarandeerd!

INGREDIËNTEN
  • 120 gr groenterijst bloemkool
  • 115 gr speltbloem
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • 1 tl bakpoeder
  • zout
  • olijfolie om te bakken
BEREIDING

Meng de bloem, eieren, melk, bakpoeder en zout tot een glad beslag.

Voeg de bloemkoolrijst toe en breng het beslag op smaak.

Doe wat olijfolie in een pan en bak de pancakes goudbruin aan beide kanten.

Doe de pancakes eventueel nog in de oven om na te garen, voor zo’n 4 minuten op 180°C.

Rucola en een gepocheerd eitje maken dit gerecht helemaal af.

TIP

Ook lekker om groenterijst bloemkool en broccoli te combineren, of om 100% broccoli pannenkoeken te maken.

Pin It on Pinterest

Share This