Bloemkool risotto van groenterijst


Bloemkool risotto van groenterijst

Klassieke risotto, maar dan met 100% groenterijst van bloemkool! Dankzij de bloemkool is deze risotto koolhydraatarm en lichter dan de normale variant. Je maakt ‘m extra romig en fluweelzacht met zelfgemaakte bloemkoolpuree. Dit vegetarische recept voor bloemkool risotto van groenterijst is voor 4 personen.

INGREDIËNTEN
  • 400 gr groenterijst bloemkool
  • 250 gr bloemkool
  • 35 gr walnoten
  • 35 gr kappertjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • Tahoon Cress
  • Red Mustard Cress
  • Parmezaanse kaas
  • 20 gr roomboter
  • olijfolie
  • peper & zout
BEREIDING

Begin met de bloemkoolpuree. Snijd daarvoor 250 gram bloemkool in grove stukken. Kook gaar in water met een beetje zout.

Giet de bloemkool af en laat even staan zodat het vocht kan verdampen.

Doe de bloemkool samen met de roomboter in een keukenmachine of blender. Meng tot een gladde puree.

Voor de risotto snijd je de sjalotjes, knoflook en walnoten fijn.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Laat deze niet te heet worden, de sjalotjes, knoflook en walnoten mogen niet verkleuren.

Voeg de bloemkoolrijst toe en verwarm ongeveer 5 minuten mee.

Spatel vervolgens beetje bij beetje de bloemkoolpuree door de risotto tot het mooi smeuïg is. Je hebt niet alle puree nodig.

Breng de bloemkool risotto op smaak met peper en zout.

Bak de kappertjes goudbruin in een pan.

Serveer de bloemkool risotto in een diep bord. Verdeel de kappertjes en eventueel nog wat gehakte walnoten over de risotto.

Rasp de Parmezaanse kaas erover. Garneer met Tahoon Cress en Red Mustard Cress.

Pin It on Pinterest

Share This