Krokante bospeentjes


Krokante bospeentjes

Lange, slanke, tot een bos gebonden peentjes zijn zoet en delicaat. En met hun prachtige oranje kleur een vrolijke toevoeging aan je diner. In dit recept eten we ze niet gekookt maar met een krokant gefrituurd laagje. En door de sous-vide bospeen te gebruiken, maak je het jezelf lekker makkelijk in de keuken!

Ingrediënten
  • 800 gram sous-vide bospeen
  • 8 eetl. paneermeel
  • ¼ bos platte peterselie (fijngehakt)
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetl. tarwebloem
  • 2 eieren
Bereidingswijze

Verwarm de friteuse voor op 180°C.

Haal de bospeentjes uit de verpakking en laat ze goed uitlekken en dep droog.

Meng het paneermeel met de gehakte peterselie en de geraspte schil van 1 sinaasappel. Kruid het paneermeel met zout en peper. Giet in een lage bak.

Klop de eieren los en giet in een lage bak.

Strooi de bloem in een lage bak.

Haal de bospeentjes 1 voor 1 door de tarwebloem en klop goed af.

Haal nu door het losgeklopte ei en klop weer goed af.

Haal de bospeentjes door het gekruide paneermeel.

Frituur de bospeentjes mooi goudbruin en krokant in het hete frituurvet.

Tags:   , , , , , , ,
Delen:    /   /   /   / 

Pin It on Pinterest

Share This