Salade met groentepasta rode biet, geitenkaas en balsamicosiroop


Salade met groentepasta rode biet, geitenkaas en balsamicosiroop

Met dit recept voor 4 personen zet je een heerlijke koolhydraatarme salade op tafel. Perfect als lunch, of als bijgerecht bij het diner! De bekende combinatie van rode biet, geitenkaas en balsamicosiroop wordt in dit recept verrijkt met een Noord-Afrikaanse kruidenmix. Extra fijn: dankzij de groentepasta rode biet serveer je deze salade in een handomdraai!

Ingrediënten
  • 600 gr groentepasta rode biet
  • 75 gr geitenkaascrumbles
  • 15 cl aceto balsamico
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 el pompoenpitten
  • 1/4 bosje kervel
  • 1 el kruidenmix (anijszaad, venkelzaad, koriander en kurkuma)
  • scheutje olijfolie
Bereiding

Schenk de aceto balsamico in een steelpannetje, voeg de bruine basterdsuiker toe en breng het mengsel aan de kook.

Laat de azijn inkoken tot deze stroperig begint te worden. Haal van het vuur en laat de azijn afkoelen.

Rooster in een druppeltje olijfolie de pompoenpitten goudbruin. Voeg de kruidenmix toe en schud goed door.

Meng de geroosterde pompoenpitten met een scheutje olijfolie door de groentepasta en dresseer het geheel in een mooi kommetje.

Bestrooi de salade met de geitenkaascrumble en lepel de balsamicosiroop eroverheen.

Maal nog wat zwarte peper over de salade. Garneer af met wat topjes geplukte kervel.

 

Pin It on Pinterest

Share This