Sous-Vide witlof rolls met chioggia biet en kardemompoeder


Sous-Vide witlof rolls met chioggia biet en kardemompoeder

Met deze Sous-Vide witlof rolls zet je een écht culinair hoogstandje op tafel. De witlof is vacuüm gegaard en daardoor vol van smaak. De frisse en licht bittere witlof combineert fantastisch met de frisse smaak van het kardemompoeder. De zoete tint van de chioggia biet maakt het geheel compleet.

INGREDIËNTEN SOUS-VIDE WITLOF ROLLS
  • 2 stuks Sous-Vide witlof
  • snufje vadouvan
  • 20 gram geklaarde boter of olijfolie
  • peper & zout
INGREDIËNTEN CHIOGGIA BIET
  • 1 chioggia biet
  • olijfolie
  • zeezout
  • citroenrasp
INGREDIËNTEN KARDEMOMPOEDER
  • 4 kardemombladeren
BEREIDING SOUS-VIDE WITLOF ROLLS

Verwijder de buitenste bladeren van de Sous-Vide witlof. Leg deze apart.

Snijd de rest van de Sous-Vide witlof in dunne juliennereepjes.

Verwarm de geklaarde boter een beetje. Meng de boter met de juliennereepjes en voeg een mespunt vandouvan toe. Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout.

Leg een velletje slagersfolie op de werkbank. Leg de buitenste bladeren van de Sous-Vide witlof wat overlappend op het plastic, zodat er een rechthoek ontstaat.

Verdeel het mengsel van de julienne, boter en vandouvan in de lengte over de rechthoek. Rol de rechthoek strak op.

Laat de rolletjes opstijven in de koeling.

BEREIDING CHIOGGIA BIET

Snijd de chioggia biet met een mandoline of schaaf in hele dunne plakjes.

Leg de plakjes op ijswater.

Vlak voor het serveren haal je de chioggiaplakjes uit het water. Steek kleine rondjes uit de biet.

Dep de plakjes goed droog en maak aan met wat olijfolie, zeezout en citroenrasp.

BEREIDING KARDEMOMPOEDER

Verwarm de oven voor op 70 °C.

Droog de kardemombladeren in de oven, totdat ze helemaal droog zijn.

Maal de bladeren in een keukenmachine fijn tot poeder.

OPMAAK

Strooi met een zeefje wat kardemompoeder op het bord.

Snijd de Sous-Vide witlof rolls in mooie stukjes. Dresseer de rolletjes naast het kardemompoeder. Maak het speels door de rolletjes wat ongestructureerd naast het poeder te leggen.

Maak het gerecht af met de plakjes choggiabiet en eventueel wat Oost-Indische kers.

 

Tags:   , , , , , , ,
Delen:    /   /   /   / 

Pin It on Pinterest

Share This