‘Tegenwoordig is het stoerder om te zeggen dat je een week niet hebt gedronken dan dat je een kater hebt’, aldus trendforecaster Vincent van Dijk. Gasten drinken steeds bewuster, waardoor de mocktails, alcoholvrije cocktails, steeds populairder worden. Hoogste tijd om hier op in te spelen!

NOLO-alcohol

Consumenten vinden gezondheid steeds belangrijker en eten en drinken hierdoor bewuster. Je hoeft je tegenwoordig niet meer te schamen wanneer je een alcoholvrij drankje bestelt. NOLO-alcohol, no of low alcohol, is dé dranktrend van dit jaar. Alcoholvrije dranken krijgen een steeds belangrijker en prominentere plek op de kaart.

Mocktails

Mocktails zijn alcoholvrije varianten van bekende cocktails. Maar je kunt ook prima zelf varianten samenstellen met twee of meerdere niet alcoholische dranken. Handig als je gezonder wilt leven, zwanger bent of de bob bent!

Verantwoorde frisdrank op de drankenkaart bij Sam SamOn demand softdrinks en cocktails

On demand softdrinks worden op basis van jouw persoonlijk voorkeuren ter plekke bereid. Jouw persoonlijke drankje! Cocktails en longdrinks worden ook steeds populairder: het is de kunst om de juiste balans tussen bitter en zoet te vinden. Lekker met een schijfje sinaasappel en ijs.

Fresh Lemonades

Fresh Lemonades zijn een verrassend lekker alternatief voor frisdrank en echte eyecathers op het terras. Het bewijs dat water niet saai hoeft te zijn. Dit fruitige water stilt je dorst, verkoelt en is gezond. Bovendien maak je meer marge met je drankenkaart! Je maakt Fresh Lemonades van vers fruit, groenten, kruiden, water en ijs. Fresh Lemonade Spicy Green, Luscious Lavender of Grand Ginger…. Je kunt er eindeloos mee variëren. Je brengt een Fresh Lemonade gemakkelijk op smaak met de nieuwe FRSH Matters Fresh Lemonade Infusions.

Local wordt glocal!

Iedereen lijkt tegenwoordig de wereld over te reizen. ‘We leven in een periode van internationalisering en dat zien we ook terug in het glas. Van Afrikaanse dranken tot cocktails met een Aziatische twist. We zien steeds meer groenten, ter vervanging van fruit’, aldus Vincent van Dijk. Tip: probeer de Rhubarb Lemonade!

Wil je meer informatie over de bovengenoemde trends? Lees het hier.

Pin It on Pinterest

Share This