Een eeuwenoude cocktail, maar dan helemaal van nu: punch is hot. Met je favoriete Fresh Lemonade Infusion, likeur en verse ingrediënten zet je een echte sfeermaker op tafel!

Kostbaarder dan goud
Punch is een cocktail die in de zestiende eeuw werd uitgevonden door Engelse zeelui in India. Kruiden en specerijen – in die tijd kostbaarder dan goud – vormden de basis van het drankje. De naam punch komt van het woord panch, dat 5 betekent in het Hindi. Het verwijst naar de 5 oorspronkelijke basisingrediënten van punch:

  • alcohol
  • suiker
  • water
  • citroen
  • thee of kruiden

Sfeervolle ontmoetingsplaats
Wat punch anders maakt dan andere cocktails, is dat het traditioneel in een grote hoeveelheid gemaakt en geserveerd wordt. Op Amerikaanse feesten wordt het bijvoorbeeld vaak in een grote schaal opgediend. Zo kunnen gasten zelf hun glas vullen. De punch vormt dan een sfeervol centraal punt waar mensen elkaar ontmoeten en waar gesprekken ontstaan.

Direct op smaak
Met de Fresh Lemonade Infusions breng je je punch in een handomdraai op smaak. Combineer Fresh Lemonade Infusion grapefruit, rozemarijn & honing met tequila in een kruidige Royal Rosemary. Of ga voor de aangenaam frisse Cucumber Cool met jenever en ginger ale.

Varieer en verras
Probeer verschillende varianten uit en varieer met likeuren en verse ingrediënten. Zo creëer je steeds weer nieuwe, verrassende smaken. Serveer de punch per glas als een cocktail. Of vul een Kilner tapkan met de drank voor een eigentijdse variant van de traditionele punch bowl.

Benieuwd naar alle recepten? Bekijk ze hier!

Pin It on Pinterest

Share This