Bietenbrownies


Bietenbrownies

Met de Groente Crème Rode Biet maak je eenvoudig deze brownies met pure chocolade en een botercrème van rode biet.

Dit heb je nodig voor 4 personen

– 225 gram bietencrème
– 65 gram tarwebloem
– 50 gram kristalsuiker
– 20 gram cacaopoeder
– snufje bakpoeder
– snufje zout
– 2 eieren
– 50 gram pure chocolade
– 75 ml zonnebloemolie

Voor de botercrème:
– 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
– 50 gram bietencrème
– 25 gram poedersuiker

 

Zo maak je de Bietenbrownies

  1. Roer voor de cake de zonnebloemolie los met de suiker, de eieren, het cacaopoeder, het bakpoeder, de bloem en het zout.
  2. Smelt de chocolade en voeg samen met de bietencrème toe aan de massa. Roer goed door.
  3. Schep de massa in individuele cakevormpjes en bak in ongeveer 30 minuten af, Test met een naald of de cakejes gaar zijn.
  4. Laat iets afkoelen, ontvorm en houd apart.
  5. Klop voor de botercrème in de planeetmenger de roomboter wit met de poedersuiker. Voeg de bietencrème toe en laat nog even kloppen.
  6. Schep in een spuitzak met een kartelmondje en spuit op de cakejes.
  7. Garneer eventueel met geschaafde chioggia biet.
Vaardigheden

, , ,

Gepubliceerd op

10 januari 2019

Pin It on Pinterest

Share This