Bloemkoolrisotto met prachtige groenten


Bloemkoolrisotto met prachtige groenten

Al eerder deelden we een recept met je voor het maken van fluweelzachte bloemkoolrisotto. Dit gerecht wordt gegarandeerd de ster van de avond door prachtige seizoensgroenten toe te voegen. Vooral de choggiabiet maakt het gerecht helemaal af. Dit recept is op basis van 4 personen.

Ingrediënten risotto
  • 400 gram groenterijst bloemkool
  • 250 gram bloemkool
  • 35 gram walnoten
  • 80 gram sjalotten, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • halve uitgeperste citroen
  • 120 gram shiitake
  • 120 gram oesterzwam
  • 12 gram bosui
  • 12 plakjes choggiabiet
  • 100 gram pompoenspread
  • 12 kleine roosjes romanesco
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram roomboter
  • Olijfolie
  • Peper & zout
Ingrediënten pompoenspread
  • 800 gram flespompoen, in blokjes gesneden
  • 50 gram sjalotten, fijngesneden
  • 20 gram bladpeterselie, fijngehakt
  • 5 gram knoflook, fijngehakt
  • 2 gram citroensap
  • 40 gram pijnboompitten, fijngehakt
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • peper & zout
Bereiding pompoenspread

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Gaar de blokjes flespompoen beetgaar in de oven met een scheutje olijfolie, peper en zout. Laat de pompoen afkoelen.

Voeg de sjalotten, bladpeterselie, citroenrasp, pijnboompitten en olijfolie toe aan de pompoenblokjes. Meng het geheel goed met elkaar.

Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Bereiding bloemkoolrisotto

Snijd 250 gram bloemkool in grove stukken. Kook de bloemkool gaar in water met een beetje zout. Giet de bloemkool af en laat even staan, zodat het vocht kan verdampen.

Meng de bloemkool met de roomboter in een keukenmachine of blender tot een gladde puree.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de gesneden knoflook, sjalotjes en walnoten toe. Let op dat de olie niet te heet wordt: de knoflook, sjalotjes en walnoten mogen niet verkleuren.

Voeg de groenterijst toe en verwarm ongeveer 5 minuten mee .

Spatel beetje bij beetje de bloemkoolpuree door de risotto tot het een smeuïg geheel is. Waarschijnlijk heb je niet alle puree nodig.

Breng de bloemkoolrisotto op smaak met peper, zout en wat citroensap.

Serveer de bloemkoolrisotto in een diep bord er strooi er wat gehakte walnoten overheen.

Rasp de Parmezaanse kaas over de risotto. Garneer het gerecht met ingelegde choggiabiet, pompoentapenade en de romanescoroosjes.

Pin It on Pinterest

Share This