Crostini met broccolipesto van groenterijst


Crostini met broccolipesto van groenterijst

Groenterijst van 100% broccoli is de ideale vervanger voor rijst. Maar je kunt er nog veel meer mee! In deze variant blijft de broccolirijst rauw. Zo blijven alle vitaminen en voedingswaarden behouden. Een echte superfood dus! Deze frisse broccolipesto is ook lekker in pastagerechten of met gegrilde groenten.

INGREDIËNTEN BROCCOLIPESTO
  • 400 gr groenterijst broccoli
  • 20 gr basilicumblaadjes
  • 20 gr platte peterselie
  • sap van 1 limoen
  • 150 gr oude kaas
  • 50 gr hazelnoten
  • 50 gr cashewnoten
  • 200 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • peper en zout
INGREDIËNTEN CROSTINI
  • 10 dikke plakken Zuurdesem brood
  • olijfolie
  • 150 gr ricotta
  • peper en zout
  • Mustard Cress
BEREIDING BROCCOLIPESTO

Doe alle ingrediënten – behalve de broccolirijst, peper en zout – in een keukenmachine. Pureer tot een mooi glad mengsel.

Meng dit door de broccolirijst. Breng op smaak met peper en zout.

BEREIDING CROSTINI

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bestrijk de plakken zuurdesembrood met olijfolie. Gril tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Breng ondertussen de ricotta op smaak met peper en zout.

OPMAAK

Beleg de crostini’s met broccolipesto.

Verdeel hierover de ricotta en besprenkel licht met wat olijfolie.

Maak de crostini’s af met wat Mustard Cress voor een beetje extra pit.

Vaardigheden

, , , , , , , , ,

Gepubliceerd op

26 juni 2017

Pin It on Pinterest

Share This