Broodtaart

Dit is een heerlijk lunchgerecht (voor vier personen) tijdens de lente. Én ziet er ook nog eens prachtig uit!

Ingrediënten
  • 4 sneden Pan surprise meergranenbrood
  • 2 flinke el Maza Hoemoes
  • 200 g uitgelekte kikkererwten (blik)
  • mespuntje gerookt paprikapoeder
  • 2 flinke el Maza Baba Anoush
  • 4 flinke el hüttenkäse
  • 1 aubergine
  • 2 avocado’s
  • 100 gram spaghetti van rode biet (FRSH Matters)
  • 1 winterwortel/paarse peen/gele peen
  • ½ bos witpuntradijs
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • Garnering: eetbare bloemen, bloedzuring en topjes kervel
Bereidingswijze
  • Haal de plakken brood van elkaar.
  • Smeer de onderste laag van het brood in met 2 eetlepels hüttenkäse en kruid met zout en peper.
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel er het vruchtvlees uit en snijd in mooie plakken. Verdeel de plakken avocado over de hüttenkäse, rasp er een beetje citroenschil overheen en pers er een klein beetje citroensap over uit.
  • Snijd de aubergine in dunne plakken en grill deze kort in een druppeltje olijfolie in een grillpan. Kruid met zout en peper.
  • Smeer de volgende laag brood in met de Baba Anoush en verdeel er de plakjes aubergine over.
  • Smeer de volgende laag brood in met de Hoemoes.
  • Rooster de kikkererwten in een druppel olijfolie, voeg wat gerookt paprikapoeder toe en kruid met een snufje zout.
  • Verdeel de kikkererwten over de Hoemoes en leg er een nieuwe broodlaag op.
  • Smeer deze in met de rest van de hüttenkäse. Maak de spaghetti van biet lichtjes aan met olijfolie, citroensap, zout en peper. Leg luchtig op het brood en dek af met een nieuwe plak brood.
  • Smeer de laatste plak brood in met een van de smeersels.
  • Schaaf de geschilde wortel en de radijsjes zo dun mogelijk en maak lichtjes aan met olijfolie, citroenrasp en -sap en verdeel luchtig over de bovenste laag.
  • Garneer de broodtaart naar believen.
Tip!

De broodtaart kun je natuurlijk ook lekker zoet maken, denk daarbij aan laagjes pindakaas, diverse soorten geroosterde noten en plakken banaan.

*Wil je het wat hartiger, gebruik dan diverse soorten gesneden kaas en vleeswaren.
*Als het budget het toelaat, kun je de broodtaart rijkelijk garneren met diverse soorten eetbare bloemen, cress-soorten en verse groene kruiden, zoals kervel.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 maart 2018

Pin It on Pinterest

Share This