Crème brûlée met Sous-Vide venkel


Crème brûlée met Sous-Vide venkel

Crème Brûlée is een echte klassieker. Geef dit nagerecht een opvallend smaakaccent met de zachte anijssmaak van Sous-Vide venkel. Serveer met een perfect knapperig laagje suiker en gekonfijte venkel.

INGREDIËNTEN
  • 2 stuks Sous-Vide venkel
  • 500 ml melk
  • 500 ml room
  • 6 steranijsjes
  • 1,5 eieren
  • 150 gr eidooier
  • 100 gr suiker
  • suikerwater 1:1
  • scheut Pernod
BEREIDING CRÈME BRÛLÉE

Doe 1 stukje Sous-Vide venkel, de melk, room en steranijs in een steelpan. Breng dit tegen de kook aan, maar laat het niet koken. Zet voor 15 minuten op een warme plek zodat de smaken optimaal kunnen intrekken.

Doe ondertussen de eieren, eidooier en suiker in een mengkom. Klop los met een garde. Voeg dit toe aan het nog warme roommengsel. Roer goed door tot de eieren en suiker zijn opgelost.

Zet het mengsel terug op het vuur en verwarm al roerend tot het mengsel iets begint in te dikken. Haal daarna van het vuur en schenk door een fijne zeef.

Verdeel het mengsel over diepe bordjes en dek af met plasticfolie. Zet ze in de stoomoven op 85 graden gedurende 40 minuten.

Laat de Crème Brûlée vervolgens afkoelen in de koeling.

BEREIDING GEMARINEERDE VENKEL

Snijd de Sous-Vide venkel in repen.

Doe de repen venkel in een pan en schenk het suikerwater erover tot ze helemaal onderstaan. Voeg een scheut Pernod toe.

Konfijt de venkelrepen ongeveer een uur in het suikerwater op een warme plek.

SERVEERTIP

Brand vlak voor serveren een knapperig suikerlaagje op de crème brûlée. Garneer met de gekonfijte venkel, venkel groen, atsina cress en shiso purple.

Vaardigheden

, , ,

Gepubliceerd op

12 april 2017

Pin It on Pinterest

Share This