Curry van witlof met romige kokosrijst en gemarineerde makreel


Curry van witlof met romige kokosrijst en gemarineerde makreel

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten, plus 30 minuten voor het marineren.

 

Dit heb je nodig voor de Curry van witlof met romige kokosrijst en gemarineerde makreel
  • 2 st. makreelfilet
  • 8 stronkjes sousvide witlof
  • 3 eetl. gele curry (Bresc)
  • 300 gram basmatirijst
  • 15 cl kokosmelk
  • zonnebloemolie
  • 6 takjes verse tijm
  • geschaafde kokos
  • enkele takjes verse koriander
  • versgemalen peper
  • zout

 

  1. Maak de makreelfilets schoon, snijd in tranches en smeer aan beide kanten in met de helft van de curry. Laat ongeveer 30 marineren.
  2. Breng in een ruime pan water aan de kook, kook er de rijst in gaar en giet af.
  3. Schep er de kokosmelk doorheen, kruid met zout en peper en houd warm onder een deksel.
  4. Snijd, terwijl de rijst kook, de witlof grof en bak deze aan in een scheutje zonnebloemolie.
  5. Voeg de rest van de curry toe, laat enkele minuten smoren en blus af met een klein scheutje water. Laat nog enkele minuten garen.
  6. Warm de makreelfilets in enkele minuten op in de voorverwarmde oven van 150°C. Ze moeten niet gaar worden, enkele de koude dient te verdwijnen.
  7. Dresseer de rijst in een diep bord, verdeel er de curry over en leg er de stukjes gemarineerde makreel op.
  8. Garneer met geschaafde kokos en geplukte koriander.
Vaardigheden

, , , ,

Gepubliceerd op

10 oktober 2018

Pin It on Pinterest

Share This