Voor 4 personen
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten, plus 30 minuten voor het marineren.
Dit heb je nodig voor de Curry van witlof met romige kokosrijst en gemarineerde makreel
- 2 st. makreelfilet
- 8 stronkjes sousvide witlof
- 3 eetl. gele curry (Bresc)
- 300 gram basmatirijst
- 15 cl kokosmelk
- zonnebloemolie
- 6 takjes verse tijm
- geschaafde kokos
- enkele takjes verse koriander
- versgemalen peper
- zout
- Maak de makreelfilets schoon, snijd in tranches en smeer aan beide kanten in met de helft van de curry. Laat ongeveer 30 marineren.
- Breng in een ruime pan water aan de kook, kook er de rijst in gaar en giet af.
- Schep er de kokosmelk doorheen, kruid met zout en peper en houd warm onder een deksel.
- Snijd, terwijl de rijst kook, de witlof grof en bak deze aan in een scheutje zonnebloemolie.
- Voeg de rest van de curry toe, laat enkele minuten smoren en blus af met een klein scheutje water. Laat nog enkele minuten garen.
- Warm de makreelfilets in enkele minuten op in de voorverwarmde oven van 150°C. Ze moeten niet gaar worden, enkele de koude dient te verdwijnen.
- Dresseer de rijst in een diep bord, verdeel er de curry over en leg er de stukjes gemarineerde makreel op.
- Garneer met geschaafde kokos en geplukte koriander.