Feesttaart met grapefruit en zachtfruit


Feesttaart met grapefruit en zachtfruit

Een echte eyecatcher! De cake en de room voor deze taart zijn gezoet met Fresh Lemonade Infusion. Het friszure van de grapefruit past perfect bij het zoete zachtfruit. Serveer als knallende afsluiter van een feestelijk diner.

Cake
  • 375 gram Fresh Lemonade Infusion Grapefruit, rozemarijn & honing
  • 25 gram Unique Albumen eiwitpoeder
  • 240 gram gepasteuriseerde eidooier
  • 50 gram honing
  • 275 gram bloem
  • 150 gram gesmolten boter

Doe de Albumen en de Fresh Lemonade Infusion in de mengkom van de keukenmachine en sla met een machinegarde in ongeveer 15 minuten luchtig. Voeg de eidooier en honing toe en sla verder tot een schuimige witte massa. Spatel de gesmolten boter erdoor en vervolgens de bloem.

Stort de massa in een hoge taartvorm met een doorsnede van 18 cm. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 175 ◦C in ongeveer 45 minuten af. Laat de taart afkoelen op een rooster.

Crème
  • 500 gram mascarpone
  • 2 vanillestokjes
  • 200 gram Fresh Lemonade Infusion Grapefruit, rozemarijn & honing
  • 500 gram slagroom
  • 40 gram honing

Doe alle ingrediënten in een mengkom en sla tot een stevige maar luchtige crème.

Afwerking
  • 1 recept cake
  • 1 recept crème
  • Fresh Lemonade Infusion Grapefruit, rozemarijn & honing
  • Grapefruit, in dunne partjes
  • Frambozen
  • Blauwe bessen
  • Rode bessen

Snijd de cake in 5 gelijke dunne schijven. Leg de onderste schijf op een bord of etagère en besprenkel met Fresh Lemonade Infusion. Spuit of strijk er een dunne laag crème op en beleg met partjes grapefruit en gehalveerde frambozen. Herhaal dit met de volgende 3 lagen.

Dek de taart af met de laatste schijf cake. Besmeer de taart rondom met de rest van de crème. Decoreer met frambozen, blauwe bessen en rode bessen.

Pin It on Pinterest

Share This