Flatbread is populair! De mogelijkheden zijn eindeloos: van flatbread met lamskebab en granaatappel tot een flatbread met pesto van tuinboontjes…Alles is mogelijk!
Dit heb je nodig
- 4 Nina pitabroden langwerpig
- 400 g halloumi kaas (in blokjes gesneden)
- olijfolie
- 2 winterwortels (of gebruik een groenten crème van FRSH Matters!)
- 6 takjes koriander
- sap en rasp van 1 limoen
- 2 el rozijnen
Ingrediënten (voor de dukkah)
- 50 g hazelnoten
- 75 g amandelen
- 2 tl sesamzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl venkelzaad
- mespuntje grof zeezout
Bereiding in stappen
- Warm de pitabroden op volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze open.
- Schil de wortels en schaaf of snijd de helft in lange sliertjes.
- Snijd de rest in stukjes, zet op in een pan met water en kook volledig gaar.
- Snijd de koriander fijn, meng met de geschaafde wortel en voeg de rozijnen toe. Breng op smaak met zout, peper en de helft van het limoensap en -rasp.
- Giet de gekookte wortel af, schep in de blender en draai tot een gladde crème met een scheut olijfolie, de rest van het limoensap en -rasp en kruid met zout en peper.
- Schep voor de dukkah alle ingrediënten op een bakplaat en rooster 10 minuten in de voorverwarmde oven van 175 °C. Laat iets afkoelen en vijzel grof.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en bak er kort om en om de halloumi in.
- Smeer een laagje wortelcrème in de pitabroodjes, verdeel er de wortelsalade over en beleg met de gebakken kaas.
- Bestrooi ten slotte rijkelijk met de dukkah.
Tip!
Gebruik in plaats van de zelfgemaakt wortelcrème een groenten crème van FRSH Matters!