Flatbread met gebakken halloumi en wortelcrème


Flatbread met gebakken halloumi en wortelcrème

Flatbread is populair! De mogelijkheden zijn eindeloos: van flatbread met lamskebab en granaatappel tot een flatbread met pesto van tuinboontjes…Alles is mogelijk!

Dit heb je nodig
  • 4 Nina pitabroden langwerpig
  • 400 g halloumi kaas (in blokjes gesneden)
  • olijfolie
  • 2 winterwortels (of gebruik een groenten crème van FRSH Matters!)
  • 6 takjes koriander
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 2 el rozijnen
Ingrediënten (voor de dukkah)
  • 50 g hazelnoten
  • 75 g amandelen
  • 2 tl sesamzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • mespuntje grof zeezout
Bereiding in stappen
  1. Warm de pitabroden op volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze open.
  2. Schil de wortels en schaaf of snijd de helft in lange sliertjes.
  3. Snijd de rest in stukjes, zet op in een pan met water en kook volledig gaar.
  4. Snijd de koriander fijn, meng met de geschaafde wortel en voeg de rozijnen toe. Breng op smaak met zout, peper en de helft van het limoensap en -rasp.
  5. Giet de gekookte wortel af, schep in de blender en draai tot een gladde crème met een scheut olijfolie, de rest van het limoensap en -rasp en kruid met zout en peper.
  6. Schep voor de dukkah alle ingrediënten op een bakplaat en rooster 10 minuten in de voorverwarmde oven van 175 °C. Laat iets afkoelen en vijzel grof.
  7. Verwarm een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en bak er kort om en om de halloumi in.
  8. Smeer een laagje wortelcrème in de pitabroodjes, verdeel er de wortelsalade over en beleg met de gebakken kaas.
  9. Bestrooi ten slotte rijkelijk met de dukkah.
Tip!

Gebruik in plaats van de zelfgemaakt wortelcrème een groenten crème van FRSH Matters!

Vaardigheden

, , , , , ,

Gepubliceerd op

27 maart 2018

Pin It on Pinterest

Share This