Geitenyoghurt met Beet Jerkey


Geitenyoghurt met Beet Jerkey

Geitenyoghurt met rode en gele biet? Heerlijk! Je gebruikt hiervoor onder andere Sous-Vide Rode en Gele biet (kunnen gelijk in de oven) en verse geitenyoghurt. Het zoete van de bietjes uit de oven komt perfect tot zijn recht bij de uitgesproken smaak van geitenyoghurt.

Dit heb je nodig

  • 1 verpakking sous-vide rode en gele biet
  • 150 gram rode bietensap
  • 260 gram room
  • 360 gram geitenyoghurt
  • 2 bakjes vene cress
  • 150 gram blauwe bessen
  • 30 gram gevriesdroogde frambozen (sosa)

Bereidingswijze

  • Neem de sous-vide bieten uit de verpakking, dep goed droog en snij in kleinere stukken
  • Verwarm de oven voor op 60 graden en droog de bieten op een stuk bakpapier, gedurende 5 a 6 uur. (ze moeten een beetje taai aanvoelen)
  • Kook het rode bietensap in tot deze iets stroperig wordt.
  • Meng de room en de geitenyoghurt en schenk in een siphon (slagroomkidde).
  • Doe er 1 a 2 lachgas patronen op (afhankelijk van de stevigheid die je wilt) en schud goed.
  • Maak de taaie bietjes aan met een beetje bietensiroop.

Opmaak

  • Neem diepe kommetjes en spuit met de siphon, de geitenyoghurt-mousse in de kommetjes.
  • Verdeel hierover de rode en gele beet jerkey en de blauwe bessen.
  • Garneer af met vene cress en druppel er wat bietensiroop overheen.
Vaardigheden

, , , , ,

Gepubliceerd op

12 juli 2018

Pin It on Pinterest

Share This