Geroosterde knolselderij met salie en geplukte kalfswang


Geroosterde knolselderij met salie en geplukte kalfswang

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten.

Dit heb je nodig voor de Geroosterde knolselderij met salie en geplukte kalfswang
  • 4 plakken sousvide knolselderij
  • 4 st. zachtgegaarde kalfswang
  • 1 dl kalfsjus
  • 2 eetl. roomboter
  • 8 blaadjes salie
  • versgemalen peper
  • zout

 

  1. Verwarm de friteuse voor op 165°C en frituur er 4 blaadjes salie mooi krokant in. Laat uitlekken en bestrooi lichtjes met zout.
  2. Pluk de kalfswang tot stukjes en bak deze mooi krokant in een klein beetje roomboter.
  3. Snijd de rest van de salie goed fijn en verwarm met de rest van de roomboter tot deze begint te kleuren. Bak er aan beide kanten de plakken knolselderij mooi goudbruin in. Kruid met zout en peper.
  4. Voeg een beetje kalfsjus toe aan de pan.
  5. Dresseer de knolselderij op het bord, verdeel er de kalfswang op en garneer met de chips van salie.
  6. Lepel er nog wat jus overheen.
Vaardigheden

, , ,

Gepubliceerd op

10 oktober 2018

Pin It on Pinterest

Share This