Geroosterde picanha met gebrande prei en chimmichurri


Geroosterde picanha met gebrande prei en chimmichurri

Voor 6-8 personen

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten.

 

Dit heb je nodig voor de geroosterde picanha met gebrande prei
  • 1 kilogram picanha (staartstuk)
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pak sousvide gegaarde prei
  • Versgemalen peper
  • Fleur de sel
  • 1 pak sousvide prei.
Dit heb je nodig voor de chimmichurri
  • 1 rode peper
  • ½ bos koriander
  • 8 takjes oregano
  • 1 zoete ui
  • Flinke scheut olijfolie
  • Scheutje rode wijnazijn
  • Versgemalen peper
  • Fleur de sel.

 

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden.
  2. Snijd het overtollige vet langs de randen weg van het staartstuk en snijd het vet bovenop het vlees met een scherp mes kruislings in. Kruid rondom stevig met versgemalen peper, fleur de sel en het gerookte paprikapoeder.
  3. Verwarm de olijfolie in een vuurvaste bakpan en bak het staartstuk op de vetkant tot dit mooi gekleurd en krokant is. Draai het vlees om, laat nog kort bakken en plaats vervolgens in de voorverwarmde oven. Steek een kernthermometer in het dikste stuk van het vlees en laat in de oven garen tot een kerntemperatuur van 52 graden. Neem uit de oven en laat nog 5 minuten rusten. Kruid na met versgemalen peper en zout.
  4. Bereid, terwijl het vlees gaart, de chimmichurri. Doe hiervoor de grofgesneden rode peper, de koriander, de oregano en de grofgesneden ui in de keukenmachine en laat pulserend draaien tot een grove puree. Voeg een scheutje azijn en olijfolie toe en kruid met versgemalen peper en fleur de sel. Laat nog kort draaien en zet tot gebruik kiud weg.
  5. Verwarm, eveneens terwijl het vlees gaart, de prei door de vacuümzak gedurende 15 minuten te verwarmen in een pan met heet water. Neem uit het water, knip de zak open en verspreid de prei over een bakplaat. Kruid met zout en peper en brand mooi af met behulp van een brander.
  6. Snijd het staartstuk in mooie tranches, verdeel over een plank en leg er de gebrande prei bij.
  7. Lepel er de chimmichurri overheen en garneer eventueel met enkele blaadjes oregano.
Vaardigheden

, , , ,

Gepubliceerd op

19 november 2019

Pin It on Pinterest

Share This