Geroosterde Sous-Vide pompoen


Geroosterde Sous-Vide pompoen

Deze geurige geroosterde pompoen uit de oven is heerlijk zacht en zoet van smaak. Met Sous-Vide pompoen nog sneller te bereiden, omdat deze pompoen al vacuüm gegaard is. Dit bijgerecht serveer je bij vrijwel ieder gerecht. Of zet geroosterde pompoen als voorgerecht op de kaart.

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
  • 400 gr Sous-Vide pompoen
  • 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 40 gr broodkruim
  • 10 gr gedroogde peterselie
  • zest van ½ citroen
  • 20 gr hazelnoten
  • 20 gr rucola
  • 10 ml olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • zout & peper
BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Meng de Parmezaanse kaas, broodkruim, peterselie en citroenzest tot een panade.

Halveer 8 Sous-Vide pompoenparten in de lengte. Dep de pompoen droog en paneer in de panade.

Leg de pompoen in de ovenschaal en rooster ze in ongeveer 15 minuten mooi lichtbruin. Schep halverwege voorzichtig om.

Rooster ondertussen de hazelnoten licht om de smaak te versterken. Kneus ze daarna.

Leg de pompoenparten op 4 borden. Verdeel hierover de rucola en de hazelnoten.

Besprenkel met olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Rasp er nog een beetje Parmezaanse kaas overheen.

TIP

Sous-Vide pompoen breng je eenvoudig op smaak met zout en peper. Door de pompoen te grillen geef je deze groente een decoratief accent. Lekker in salades.

Vaardigheden

, , , , , , , , ,

Gepubliceerd op

17 januari 2017

Pin It on Pinterest

Share This