Groentepasta courgette Bolognese


Groentepasta courgette Bolognese

Misschien wel het populairste pastagerecht: spaghetti bolognese! Deze traditionele Italiaanse pastasaus komt uit Bologna. Deze stad staat bekend om zijn voedzame keuken én de goed gevulde bolognesesaus. Met groentepasta courgette maak je heel eenvoudig deze vegetarische variant.

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen
  • 400 gr groentepasta courgette
  • 2 grote vleestomaten, in blokjes van 1 cm
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl verse tijm, fijngehakt
  • 1 tl verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 tl verse oregano, fijngehakt
  • 70 gr tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 3 el olijfolie
  • zout & peper
  • voor erbij: geroosterde pijnboompitten & geraspte Pecorino
Bereiding

Verhit de olijfolie in een grote (hapjes)pan en fruit de uien en knoflook aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Doe de tomatenblokjes erbij en fruit ook deze even aan.

Doe de fijngehakte kruiden erbij en voeg 150 ml water toe. Laat de saus op laag vuur in ongeveer 20 minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de groentepasta courgette met de saus en warm het geheel goed door. Verdeel de groentepasta courgette bolognese over de borden en bestrooi met pijnboompitten en geraspte Pecorino.

Vaardigheden

, , , , , , , , , ,

Gepubliceerd op

12 april 2017

Pin It on Pinterest

Share This