Groentepasta oranje peen met Caponata


Groentepasta oranje peen met Caponata

De kleurrijke groentepasta oranje peen spat van je bord. Dit Siciliaanse groentegerecht zit boordevol smaak. Met 100% groentepasta in een paar minuten op tafel. Ook rauw is oranje peen een aanrader. Bijvoorbeeld als frisse salade of veggie bowl.

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen
  • 400 gr groentepasta oranje peen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje passata di pomodoro
  • zwarte olijven
  • kappertjes
  • 1 blikje ansjovis
  • olijfolie
  • peper
Bereiding

Snijd de courgette en de aubergine in blokjes van 1 centimeter.

Snijd de tomaten in 4 stukken, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Snipper de ui en de knoflook en stoof ze in een beetje olijfolie. Voeg de rest van de gesneden groenten toe en stoof gaar.

Blus af met de passata di pomodoro en laat inkoken tot een dikke saus.

Voeg de wortelpasta toe en gaar in de saus.

Maak af met de olijven, kappertjes en de ansjovis. Breng op smaak met vers gemalen peper en een scheut goede olijfolie.

Vaardigheden

, , , , , , , , ,

Gepubliceerd op

20 maart 2017

Pin It on Pinterest

Share This