Groentepasta zoete aardappel Aglio e Olio


Groentepasta zoete aardappel Aglio e Olio

Zet gezond op de kaart! Gebruik groentepasta zoete aardappel als alternatief voor spaghetti. Vol van smaak in dit traditionele pastarecept. Hiermee serveer je in no time een echte Italiaanse klassieker!

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen
  • 400 gr groentepasta zoete aardappel
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode chilipepers
  • 1 bosje bladpeterselie
  • Parmezaanse kaas
  • peper & zout
Bereiding

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan.

Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd de peper in dunne ringetjes. Hak de bladpeterselie grof.

Frituur de knoflook en chilipeper in de hete olie tot ze lichtjes bruin kleuren. Voeg de grof gehakte bladpeterselie toe. Kijk uit, het kan spetteren. Haal wat gefrituurde bladpeterselie uit de pan en leg dit apart.

Snijd de ui in dunne ringen en voeg samen met de zoete aardappel toe. Laat op hoog vuur al roerend doorgaren.

Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Verdeel over de borden. Rasp er Parmezaanse kaas overheen en garneer met wat gefrituurde bladpeterselie.

Vaardigheden

, , , , , , , ,

Gepubliceerd op

14 maart 2017

Pin It on Pinterest

Share This