Poké Bowl met Sous-Vide asperges


Poké Bowl met Sous-Vide asperges

Trendy Poké Bowl met witte asperges, avocado, komkommer en radijs. Snel geserveerd met Sous-Vide Hollandse asperges. Lekker als lunchgerecht of maaltijdsalade.

Ingrediënten voor 10 personen
  • 600 gr sushi rijst
  • sushi rijstazijn
  • 3 eieren
  • 10 Sous-Vide asperges
  • 3 avocado’s
  • 5 minikomkommers
  • 5 radijsjes
  • 3 lente-uitjes
  • 300 gr mayonaise
  • 15 gr Ponzu
  • 6 gr Togarashi
  • 75 gr ingemaakte gember
  • 20 gr Furikake
  • 1/2 bakje Borage cress
Bereiding

Was de rijst en kook deze gedurende 20 minuten.

Schep de rijst op een plateau. Besprenkel met wat sushi rijstazijn en laat het geheel afkoelen.

Bak een omelet van de eieren.

Snijd de asperges in stukjes en de omelet in blokjes.

Maak de avocado’s schoon en snijd ze in blokjes.

Snijd de minikomkommers en de radijsjes in plakjes en de lente-ui in ringetjes.

Meng de mayonaise met de Ponzu en de Togarashi.

Verdeel de rijst over de bowls samen met de asperges, avocado, omelet, komkommer, radijs en lente-ui.

Verdeel de gember en garneer met Furikake en de Borage cress.

Serveer met de Ponzu mayonaise.

Vaardigheden

, , , , , , , , ,

Gepubliceerd op

11 mei 2017

Pin It on Pinterest

Share This