Quiche met Sous-Vide Spruiten


Quiche met Sous-Vide Spruiten

Met deze quiche wordt spruitjes eten één groot feest! Deze quiche zet je in no-time op tafel, want de spruiten zijn al gegaard. Dankzij het Sous-Vide garingsproces behouden de spruiten bovendien hun authentieke smaak én voedingswaarden. De toevoeging van nootmuskaat geeft het gerecht een smaakvolle twist!

Ingrediënten
  • 800 gram Sous-Vide spruiten met nootmuskaat
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 3 gram tijm, fijn gehakt
  • 3 gram rozemarijn, fijn gehakt
  • 1 theelepel citroenzest
  • 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
  • Bladerdeeg
  • 40 gram Parmenzaanse kaas, fijn gehakt
  • 6 eieren
  • 160 ml koksroom
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Allereerst bak je het bladerdeeg blind af. Hiervoor doe je het bladerdeeg in een ovenschaal en leg je vetvrij bakpapier op het bladerdeeg. Op het bakpapier leg je vervolgens een flink aantal gedroogde groene erwten. Door het gewicht van de erwten komt het bladerdeeg tijdens het bakken niet omhoog. Bak het bladerdeeg af tot het bijna gaar is.

Als het bladerdeeg bijna gaar is, haal je het uit de oven en verwijder je het vetvrije bakpapier en de erwten.

Meng de eieren met het koksroom, de gesnipperde rode ui, het teentje knoflook, het citroenzest, de Parmenzaanse kaas en de fijn gehakte kruiden.

Verdeel de Sous-Vide spruiten met nootmuskaat op het bakje van bladerdeeg en giet het eiermengsel over de spruiten. Bedek de spruiten met het mengsel tot ze net onder staan.

Bak het geheel nog ongeveer 10 minuten af op 180*. Check voor de zekerheid of het bladerdeeg goed gaar is!

Serveer de quiche als lunch met een soepje, of als bijgerecht tijdens het diner.

Pin It on Pinterest

Share This