Quiche van knolselderij en paddenstoelen met gegratineerde geitenkaas


Quiche van knolselderij en paddenstoelen met gegratineerde geitenkaas

Met de veelzijdige Groente Crèmes maak je eenvoudig deze quiche van knolselderij met paddenstoelen en gegratineerde geitenkaas.

 

Dit heb je nodig voor 8 personen

  • 200 gram knolselderijcrème
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 eetl. olijfolie
  • 150 gram geraspte geitenkaas
  • 5 st. ei
  • 4 takjes tijm
  • mespuntje versgeraspte nootmuskaat
  • 8 plakjes verse geitenkaas met korst
  • 1 eetl. honing
  • versgemalen peper
  • zout

Voor het fonceerdeeg:

  • 250 gram tarwebloem
  • 125 ijskoude boter
  • snufje zout

Zo maak je de quiche van knolselderij met paddenstoelen en gegratineerde kaas

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe voor het fonceerdeeg de gezeefde bloem in een kom en voeg er de fijngesneden boter, het zout, de suiker en de eidooier aan toe.
  3. Kneed tot een deeg en voeg het water toe. Kneed verder en laat nu een uur rusten onder folie.
  4. Bekleed een quichevorm met het deeg en zorg dat het strak tegen de randen is gedrukt.
  5. Maak de paddenstoelen schoon, snijd in stukjes en bak ze mooi goudbruin in de olijfolie. Voeg de geritste tijm toe en kruid met zout en peper.
  6. Meng de knolselderijcrème met de eieren, de geraspte geitenkaas, de nootmuskaat en de gebakken paddenstoelen. Kruid met zout en peper en verdeel over de quichevorm.
  7. Plaats in de oven en bak in ongeveer 35 minuten gaar. Test met een naald of de quiche gaar is.
  8. Laat iets afkoelen, haal uit de vorm en snijd in punten.
  9. Leg op iedere punt een plakje geitenkaas, druppel er wat honing over en laat nog kort gratineren in de hete oven.
Vaardigheden

, , , ,

Gepubliceerd op

22 januari 2019

Pin It on Pinterest

Share This