Met de veelzijdige Groente Crèmes maak je eenvoudig deze quiche van knolselderij met paddenstoelen en gegratineerde geitenkaas.
Dit heb je nodig voor 8 personen
- 200 gram knolselderijcrème
- 200 gram gemengde paddenstoelen
- 1 eetl. olijfolie
- 150 gram geraspte geitenkaas
- 5 st. ei
- 4 takjes tijm
- mespuntje versgeraspte nootmuskaat
- 8 plakjes verse geitenkaas met korst
- 1 eetl. honing
- versgemalen peper
- zout
Voor het fonceerdeeg:
- 250 gram tarwebloem
- 125 ijskoude boter
- snufje zout
Zo maak je de quiche van knolselderij met paddenstoelen en gegratineerde kaas
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe voor het fonceerdeeg de gezeefde bloem in een kom en voeg er de fijngesneden boter, het zout, de suiker en de eidooier aan toe.
- Kneed tot een deeg en voeg het water toe. Kneed verder en laat nu een uur rusten onder folie.
- Bekleed een quichevorm met het deeg en zorg dat het strak tegen de randen is gedrukt.
- Maak de paddenstoelen schoon, snijd in stukjes en bak ze mooi goudbruin in de olijfolie. Voeg de geritste tijm toe en kruid met zout en peper.
- Meng de knolselderijcrème met de eieren, de geraspte geitenkaas, de nootmuskaat en de gebakken paddenstoelen. Kruid met zout en peper en verdeel over de quichevorm.
- Plaats in de oven en bak in ongeveer 35 minuten gaar. Test met een naald of de quiche gaar is.
- Laat iets afkoelen, haal uit de vorm en snijd in punten.
- Leg op iedere punt een plakje geitenkaas, druppel er wat honing over en laat nog kort gratineren in de hete oven.