Rabarberjam van Infusion


Rabarberjam van Infusion

Met Fresh Lemonade Infusions maak je natuurlijk de lekkerste verse limonades. Met een beetje creativiteit kun je de Infusions ook op andere manieren gebruiken. Gerben Land, Culinair Adviseur van Sligro Leeuwarden, laat je in dit recept zien hoe je rabarberjam van infusion maakt.

Voor extra smaak gaar je verse rabarber op sous-vide wijze in Fresh Lemonade Infusion rabarber, aardbei & citroengras. Het overgebleven vocht verwerk je daarna heel eenvoudig tot een suikervrije jam. Het zure van de rabarber combineert perfect met de zoete smaak van aardbeien.

Ingrediënten
  • 1 fles Fresh Lemonade Infusion rabarber, aardbei & citroengras
  • 10 stengels rabarber van zo’n 20 cm
  • 6 gram agar
Bereiding Sous-Vide rabarber

Maak de rabarber stengels schoon en snijd ze op dezelfde lengte.

Vul iedere vacumeerzak met maximaal 10 stengels rabarber. Verdeel 5 dl Fresh Lemonade Infusion rabarber, aardbei & citroengras over de vacumeerzakken.

Trek het geheel vacuüm en gaar 10 minuten op 85 graden. Zo krijgt de rabarber een perfecte bite.

Bereiding suikervrije rabarberjam

Van het overgebleven vocht van de sous-vide rabarber maak je de jam. Vul dit eventueel aan met Fresh Lemonade Infusion rabarber, aardbei & citroengras tot je 5 dl hebt.

Doet dit samen met de agar in een kom. Pureer tot een egale massa.

Breng dit daarna aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Stort het geheel uit op een plaat en laat afkoelen.

Snijd de sous-vide gegaarde rabarber in kleine stukjes en meng door de afgekoelde jam.

Voilà, de rabarberjam is klaar!

Serveersuggestie

Deze zoetzure jam is heerlijk op brood, door desserts of op gebak.

Je eigen twist

Dit recept kun je toepassen met alle smaken Fresh Lemonade Infusion. Volop mogelijkheden dus!

Pin It on Pinterest

Share This