Voor 4 personen
Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten.
Dit heb je nodig voor de Roast van pastinaak
- 4 st. sousvide pastinaak
- 4 st. sjalot
- 4 teentjes knoflook
- 4 takjes tijm
- 4 takjes rozemarijn
- 4 takjes oregano
- 2 eetl. roomboter
- 100 gram panko
- rasp van 1 citroen
- versgemalen peper
- zout
- Verwarm de oven voor op 175°C met de grillstand aan.
- Maak de knoflook en de sjalot schoon en snijd de sjaltten in de lengte doormidden.
- Verwarm in een ruime hapjespan de roomboter en bak er de sjalot op de gesneden kant in aan. Voeg de knoflook toe, zet het vuur lager en laat nog 5 minuten smoren.
- Snijd de pastinaak in de lengte doormidden en voeg toe aan de pan. Voeg ook de verse kruiden toe. Bak nog even stevig aan en kruid met zout en peper.
- Dresseer de groenten in een ovenschaal en plaats 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng ondertussen de panko met de citroenrasp, wat zout en peper.
- Verdeel de panko over de groenten en laat nog 10 minuten roosteren in de oven.