Salade van lauwwarme bieten met haring, groene appel en radijs


Salade van lauwwarme bieten met haring, groene appel en radijs

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten.

 

Dit heb je nodig voor de Salade van lauwwarme bieten met haring, groene appel en radijs
  • 800 gram sousvide rode en gele bieten
  • 4 plakken notenbrood
  • 8 radijsjes
  • 1 groene appel
  • 8 st. haringfilet
  • 1 sinaasappel
  • rode wijnazijn
  • olijfolie
  • verse dille
  • versgemalen peper
  • zout

 

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Snijd het notenbrood in kleine blokjes, leg op een bakplaat en bak tot croutons in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd de gele en de rode bieten in grove parten en doe in 2 afzonderlijke pannen, zodat de kleuren niet vermengen. Voeg aan iedere pan de rasp en het sap van een halve sinaasappel, een scheut olijfolie en een scheutje rode wijnazijn toe. Kruid met zout en peper.
  4. Laat op een laag pitjes gedurende 10 minuten zachtjes smoren.
  5. Schaaf de radijsjes en de groene appel dun op de mandoline.
  6. Snijd de haring in tranches.
  7. Verdeel de lauwwarme bieten over 4 borden of op 1 grote schaal en verdeel er de geschaafde groenten over.
  8. Leg er de haring op en lepel er rijkelijk het vocht van de bieten over.
  9. Bestrooi met de croutons en topjes dille.
Vaardigheden

, , , , ,

Gepubliceerd op

10 oktober 2018

Pin It on Pinterest

Share This