Sous-Vide bospeen met kalfswang


Sous-Vide bospeen met kalfswang

De Sous-Vide bospeen met kalfswang is hét gerecht dat je beslist op je menukaart wilt hebben. Het onderstaande gerecht is voor 4 personen.

Dit heb je nodig
  • 1 pak Sous-Vide bospeen
  • 4 kalfswangen
  • flinke scheut olijfolie
  • grof zeezout
  • peper
  • 1 sinaasappel (schil geraspt)
  • 3 el gembersiroop
  • 400 gr knolselderij in blokjes
  • 150 gr kruimige aardappel in blokjes
  • 1,5 l groentenbouillon
  • 40 gr roomboter

Bereidingswijze

  • Snijd de knolselderij en aardappels in kleine blokjes. Doe de knolselderij en aardappel samen in een pan en vul aan met de groentebouillon tot ze er net onder liggen. Breng dit aan de kook en laat alles helemaal gaar koken.
  • Haal de bospenen uit de verpakking. Dep, droog en leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven op 200 graden. Vermeng de bospeen met de olijfolie, het zeezout, de peper, de gembersiroop en de geraspte schil van een sinaasappel. Zet de ovenschaal op een rooster en gaar de bospenen tot ze mooi goudbruin zijn (ca. 12 minuten). Schud de bospeen tussendoor een keer goed om, zodat ze gelijkmatig kleuren.
  • Haal de kalfswang uit de verpakking en bak hem in een pan op middelhoog vuur. De wang moet warm worden en deze kan je mooi krokant bakken. Tijdens het bakken van de kalfswang kun je de aardappel en knolselderij afgieten en door een zeef wrijven. Hiermee voorkom je klontjes. Vermeng de substantie met de roomboter en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de ovenschaal met de bospenen uit de oven.
  • Lepel de aardappelmousseline op het bord en smeer een lange streep op het bord. Snijd de kalfswang in 3 à 4 gelijke stukken en leg deze op de aardappelmousseline, wissel ieder plakje kalfswang af met bospeen. Serveer, naast het geheel, de kalfsjus met wat van de sinaasappelrasp.

 

Ben jij ook benieuwd naar welke Sous-Vide smaken wij allemaal hebben? Neem een kijkje in ons assortiment.

Vaardigheden

, , , , , ,

Gepubliceerd op

24 april 2018

Pin It on Pinterest

Share This