Sous-Vide gegaarde runderrib met risotto


Sous-Vide gegaarde runderrib met risotto

De Sous-Vide gegaarde runderrib met risotto, oude kaas, gekarameliseerde witlof en waterkers is erg smaakvol. Bovendien kun je dit gerecht snel en gemakkelijk maken. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Dit heb je nodig
  • 200 gram risottorijst
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 5 stuks Sous-Vide gegaarde runderrib
  • 100 ml droge witte wijn
  • 750 ml groentenbouillon
  • 50 gram oude kaas geraspt
  • peper en zout
  • peterselie gehakt
  • 30 gram roomboter
  • 2 Sous-Vide gegaarde witlof stroken
  • 1 el olijfolie
  • 1 el suiker
Bereidingswijze
  • Fruit de sjalotjes ongeveer 2 tot 3 minuten aan in een beetje olijfolie, zodat deze wat glazig worden. Voeg het vlees toe en fruit het kort mee. Daarna doe je de risotto in de pan. Bak de risotto kort mee en blus het geheel af met de witte wijn en laat dit rustig sudderen tot de wijn volledig is opgenomen.
  • Doe een soeplepel bouillon in de pan en laat ook deze helemaal opnemen in de rijst. Iedere keer als de bouillon is opgenomen, voeg je een volgende soeplepel bouillon toe. De risotto is na ca. 16-18 minuten beetgaar. Controleer dit door de risotto te proeven. In de tussentijd kun je stap 3 klaar maken.
  • Snijd de witlofstroken in de lengte doormidden. Verhit een pan met olijfolie en bak de witlof rondom goudbruin. Breng de witlof op smaak met peper en zout en strooi er wat suiker overheen. Laat de suiker karameliseren en blus af met de Aceto Balsamico. Laat inkoken tot de azijn stroperig wordt.
  • Haal de pan met risotto van het vuur en schep nog een halve soeplepel bouillon op de rijst. Doordat de risotto gloeiend heet is en er nog voldoende vocht in de pan zit, gaart deze vanzelf verder. Voeg de roomboter en geraspte oude kaas toe en roer goed door de risotto. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  • Opmaken van het bord. lepel wat van de risotto in een bord en rasp er nog wat oude kaas overheen. Leg de halve witlof op de risotto en bestrooi het met de gehakte peterselie en een paar takjes waterkers. Je kunt nog een paar stukjes runderrib bovenop de risotto leggen.

 

Vaardigheden

, , ,

Gepubliceerd op

24 april 2018

Pin It on Pinterest

Share This