Speltrisotto met wilde paddenstoelen en gebakken schorseneren


Speltrisotto met wilde paddenstoelen en gebakken schorseneren

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten.

Dit heb je nodig voor de Speltrisotto met wilde paddenstoelen en gebakken schorseneren
  • 300 gram spelt
  • 1 sjalotje (gesnipperd)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 15 dl paddenstoelenbouillon
  • 250 gram wildmix paddenstoelen
  • 6 takjes verse tijm
  • 600 gram schorseneren sousvide
  • roomboter
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Zweet in een ruime hapjespan de sjalot aan in de olijfolie, voeg de spelt toe en laat 5 minuten fruiten. Voeg 2 takjes geritste tijm toe.
  2. Blus de pan af met een scheutje bouillon en laat de spelt het vocht opnemen. Voeg telkens wat bouillon toe als het vocht is opgenomen. Ga zo door tot de spelt gaar is. Reken hiervoor ongeveer 30 minuten.
  3. Bak, tegen het einde van de gaartijd, de paddenstoelen in een klontje roomboter mooi goudbruin en schep door de risotto. Kruid de risotto met zout en peper en schep er nog een klontje roomboter door.
  4. Verwarm ondertussen in een ruime pan een klontje roomboter, voeg de rest van de tijm toe en bak er om en om de schorseneren mooi goudbruin in. Kruid met peper en zout.
  5. Dresseer de risotto op het bord en verdeel er de schorseneren over. Lepel er nog wat van de bakboter overheen.
Vaardigheden

, , , ,

Gepubliceerd op

10 oktober 2018

Pin It on Pinterest

Share This