Tagliatelle van rode biet met gepofte gele biet, salie en walnoten


,
Tagliatelle van rode biet met gepofte gele biet, salie en walnoten

Groente crème is ook een prima basis voor een gezonde pasta, zoals deze tagliatelle van rode biet!

 

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 285 gram pastabloem
  • 115 gram semolina bloem
  • 5 eetl. bietencrème
  • 2 eieren
  • 2 ei. dooiers
  • olijfolie
  • 400 gram sousvide gegaarde gele biet
  • 2 eetl. gehakte walnoten
  • 16 blaadjes salie
  • versgemalen peper
  • zout

Zo maak je de tagliatelle van rode biet met gepofte gele biet, salie en walnoten

  1. Meng de 2 soorten bloem met elkaar en vorm er een “vulkaan” van op de werkbank.
  2. Breek de eieren, meng met de eidooiers, klop los en giet in het midden van de “vulkaan”.
  3. Schep er de bietencrème en een snuf zout bij en voeg nu beetje bij beetje de vloeibare massa toe aan de bloem. Blijf mengen tot alles is opgenomen en kneed nog even door op een bebloemde werkbank.
  4. Laat het deeg een uur rusten onder folie en draai vervolgens in de pastamachine tot tagliatelle.
  5. Frituur 12 blaadjes salie heel kort in de friteuse en laat uitlekken.
  6. Verwarm de rest van de salie met een scheut olijfolie in een hapjespan en laat even smoren.
  7. Snijd de gele biet in blokjes, voeg toe aan de salie-olie en warm goed door. Kruid met zout en peper.
  8. Kook de pasta in enkele minuten al dente in gezouten water. Giet af en voeg toe aan de gele biet. Voeg ook de walnoten toe en kruid het geheel met zout en peper.
  9. Verdeel over diepe borden en garneer met de gefrituurde salie.
Vaardigheden

, , , ,

Gepubliceerd op

24 januari 2019

Pin It on Pinterest

Share This