In tempura gefrituurde Sous-Vide bospeen


In tempura gefrituurde Sous-Vide bospeen

Serveer Sous-Vide bospeen gefrituurd in tempura beslag voor een knapperige bite. Bijvoorbeeld als bijgerecht of hapje bij de borrel. Ook lekker als onderdeel van een goedgevulde groenteplank met zelfgemaakte groentesalsa’s en hummus. Sous-Vide bospeen heeft een verrassend lichte anijssmaak door de toegevoegde dragon.

INGREDIËNTEN
  • Sous-Vide bospeen
  • 150 gr tempura bloem
  • 2 dl koolzuurhoudend mineraalwater (ijskoud)
  • zout
BEREIDING

Verwarm olie tot 170 °C.

Meng de tempura beslagmix met het mineraalwater tot een gladde massa.

Haal de Sous-Vide bospeen door het beslag. Haal voor een dun, krokant laagje de bospeen snel door het beslag.

Frituur tot ze mooi goudbruin zijn. Draai om als het nodig is.

Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

Serveer direct zodat de bospeen lekker knapperig blijft. Lekker met piccalilly.

TIP

Sous-Vide bospeen is ook lekker om te stoven met een klontje boter. Dan krijg je een intens zachte, zoete smaak.

Vaardigheden

, , , , , , , ,

Gepubliceerd op

12 januari 2017

Pin It on Pinterest

Share This