Voor 4 personen
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten, plus minimaal 30 minuten marineren.
Dit heb je nodig voor de Teriyaki van zoete aardappel
- 600 gram sousvide zoete aardappel
- 12 kleine topjes rozemarijn
- 6 eetl. teriyakisaus
- 2 eetl. zonnebloemolie
- 1 eetl. zwart sesamzaad
- 2 eetl. gebakken uitjes
- versgemalen peper
- zout
- Snijd de zoete aardappel in grove blokjes en prik aan dikke satéstokjes. Prik er bovenaan een takje rozemarijn in. Maak op deze manier 12 prikkers.
- Smeer de prikkers rijkelijk in met de teriyakisaus en laat minimaal 30 minuten marineren.
- Verwarm in een grillpan de zonnebloemolie en bak er om en om de prikkers in tot ze mooi gekleurd en goed warm zijn. Kruid nog lichtjes met zout en peper.
- Dresseer op het bord en bestrooi met het sesamzaad en de gebakken uitjes.