Teriyaki van zoete aardappel


Teriyaki van zoete aardappel

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten, plus minimaal 30 minuten marineren.

 

Dit heb je nodig voor de Teriyaki van zoete aardappel
  • 600 gram sousvide zoete aardappel
  • 12 kleine topjes rozemarijn
  • 6 eetl. teriyakisaus
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. zwart sesamzaad
  • 2 eetl. gebakken uitjes
  • versgemalen peper
  • zout

 

  1. Snijd de zoete aardappel in grove blokjes en prik aan dikke satéstokjes. Prik er bovenaan een takje rozemarijn in. Maak op deze manier 12 prikkers.
  2. Smeer de prikkers rijkelijk in met de teriyakisaus en laat minimaal 30 minuten marineren.
  3. Verwarm in een grillpan de zonnebloemolie en bak er om en om de prikkers in tot ze mooi gekleurd en goed warm zijn. Kruid nog lichtjes met zout en peper.
  4. Dresseer op het bord en bestrooi met het sesamzaad en de gebakken uitjes.
Vaardigheden

, ,

Gepubliceerd op

10 oktober 2018

Pin It on Pinterest

Share This