Vegan Tarte Tatin van rode ui met knolselderijcrème en citroentijm


Vegan Tarte Tatin van rode ui met knolselderijcrème en citroentijm

Met knolselderijcrème heb je een ideale basis voor je vegan Tarte Tatin. Lees hier hoe je hem maakt!

 

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 10 st. rode ui (klein)
  • 6 plakjes bladerdeeg (plantaardig, dus zonder roomboter)
  • 4 eetl. ahornsiroop
  • 2 eetl. balsamico-azijn
  • 8 eetl. knolselderijcrème
  • 4 takjes citroentijm
  • 4 eetl. olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Zo maak je de vegan Tarte Tatin van rode ui met knolselderij en citroentijm

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Leg iedere ui (met de schil) op een velletje aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper.
  3. Pak de uien in met de folie en pof ze ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Neem de uien uit de folie, verwijder de schil en halveer ze.
  5. Schenk de ahornsiroop en de balsamico-azijn over de bodem van een ronde bakvorm en rits er de naaldjes van 2 takjes citroentijm over.
  6. Leg er de rode uien met de gesneden kant naar beneden op.
  7. Rol het bladerdeeg uit tot een strakke plak en dek er de vorm volledig mee af.
  8. Plaats in de oven en bak in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin af.
  9. Rits de rest van de citroentijm, hak fijn en meng met de knolselderijcrème. Warm op in een steelpannetje en kruid verder met zout, peper en een beetje olijfolie.
  10. Draai de tarte tatin om, lepel er quenelles van de knolselderijcrème op en snijd de tarte tatin aan tafel in punten.
Vaardigheden

, , , , ,

Gepubliceerd op

20 februari 2019

Pin It on Pinterest

Share This