Vegetarische knolselderijburgers


Vegetarische knolselderijburgers

Een verrassend vegetarisch hoofd- of lunchgerecht voor 4 personen. Lekker met frieten van Sous-Vide Zoete aardappel met rozemarijn en tijm!

Ingrediënten
  • 4 Sous-Vide knolselderijschijven
  • 1 rode ui
  • 1 vleestomaat
  • 4 plakken cheddarkaas
  • 4 (hamburger)broodjes
  • 2 augurken
  • tomatensalsa
  • 100 gram ijsbergsla
  • kerriemayonaise (van 100 ml mayonaise, 1 tl kerriepoeder en 1 tl gembersiroop)
Bereiding

Gril de knolselderijschijven 4 minuten per kant in de grilpan. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd de rode ui in ringen en de tomaat in plakken.

Leg de plakken knolselderij op een bakplaat en leg op iedere schijf een plak tomaat. Leg hier bovenop een paar rode uienringen en een plakje cheddarkaas. Zet 3 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de broodjes doormidden en gril ze even in de grilpan of op de grilplaat. Besmeer de helften met tomatensalsa.

Haal de knolselderijburgers uit de oven en leg ze op de onderste broodhelften. Snijd de augurk in lange plakken en leg een plak bovenop elke burger.

Meng de kerriemayonaise door de fijngesneden ijsbergsla en schep dit bovenop de burgers. Dek af met de rest van de broodhelften.

Pin It on Pinterest

Share This