Velouté met Sous-Vide mais en lente-ui


Velouté met Sous-Vide mais en lente-ui

Velouté is een zachte en romige soep. Dat gaat heel goed samen met Sous-Vide mais. Door de toegevoegde vanille is de mais al lekker zoet van smaak. Dit combineert fantastisch met de zachtzoete preismaak van lente-uitjes. Met verse room wordt de soep gebonden.

Ingrediënten
  • 4 Sous-Vide maiskolven
  • 50 ml gerookte olie
  • 100 ml plantaardige olie
  • 50 gr sjalotjes in ringen
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 4 lente-uitjes
  • 150 gr witte miso
  • 95 gr boter
  • 100 ml water
  • 125 ml groentebouillon
  • 75 ml room
  • 1 tl zout
  • Vene cress
Bereiding geroosterde mais

Snijd 1 Sous-Vide maïskolf in dikke plakken. Bak de plakken rondom goudbruin in een pan met de gerookte olie.

Voeg de sjalot toe en bak kort mee.

Meng 75 gram zachte boter met de witte miso. Voeg dit samen met het water toe aan de mais.

Stoof de mais kort.

Bereiding mais velouté

Fruit de uien met het zout in 20 gram boter tot ze zacht en glanzend zijn. Laat ze niet verkleuren.

Snijd het mais van de 3 Sous-Vide maiskolven en voeg toe aan de boter. Bak dit 5 minuten mee.

Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.

Breng op smaak met zout en een beetje peper.

Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.

Blend het geheel fijn met een staafmixer en schenk de velouté door een fijne zeef.

Bereiding olie van lente-ui

Snijd het wit en groen van de lente-uitjes in ringen.

Verwarm de plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur tot ongeveer 70 graden. Voeg al roerend de lente-ui toe. Haal na 15 seconden de pan van het vuur.

Schenk het geheel in een vuurvaste kom. Laat afkoelen in de koelkast. Zo blijft de lente-ui mooi groen van kleur.

Vlak voor serveren pureer je er met de staafmixer een mooie olie van.

Serveertip

Verdeel wat geroosterde Sous-Vide maiskorrels over een diep bord. Schenk hierop de velouté. Leg hierin 2 plakken mais. Garneer met Vene cress en een paar druppels olie van lente-ui.

Vaardigheden

, , , , , , ,

Gepubliceerd op

4 mei 2017

Pin It on Pinterest

Share This