Zoete aardappel cake


,
Zoete aardappel cake

Met Groente Crème en Sous-Vide Zoete Aardappel is het maken van deze cake van zoete aardappel met gekonfijte zoete aardappel een makkie!

 

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 3 deciliter melk
  • 3 deciliter zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 200 gram ahornsiroop
  • 240 gram zoete aardappelcrème
  • 120 gram bruine basterdsuiker
  • 1 centimeter geraspte verse gember
  • mespuntje kaneelpoeder
  • mespuntje zout
  • 2,5 theel. bakpoeder
  • 500 gram tarwebloem
  • 400 gram sousvide gegaarde zoete aardappel

Zo maak je de zoete aardappel cake

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en beboter en bebloem een cakevorm.
  2. Meng in de planeetmenger de boter, de bruine suiker, de aardappelcrème, de helft van de ahornsiroop, de eieren, het zout, de gember en het kaneelpoeder met elkaar tot een homogeen geheel.
  3. Spatel er de bloem en het bakpoeder doorheen en schep de massa in het cakeblik.
  4. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50 minuten en test met een naald of de cake gaar is.
  5. Laat iets afkoelen en ontvorm.
  6. Snijd, terwijl de cake bakt, de zoete aardappel in fijne blokjes. Verwarm de rest van de ahornsiroop en konfijt er de zoete aardappel in.
  7. Snijd de cake in plakken, dresseer als een stapelaar op een schaal en lepel er rijkelijk de zoete aardappel met de ahornsiroop over.
Vaardigheden

, , ,

Gepubliceerd op

16 januari 2019

Pin It on Pinterest

Share This