Aan één van de gezelligste pleinen van Nederland, de Oude Markt in Enschede, vind je Sam Sam. Sam Sam is dé locatie in Enschede voor een fresh lemonade. Op warme, zomerse dagen trekken de volle Kilners verse limonade op het terras meteen de aandacht van voorbijgangers.

FRSH Matters interviewde Marijn Mengels, eigenaar van Sam Sam, over het succes van de verse limonades met Fresh Lemonade Infusion.

Bewust bezig met gezondheid en verse ingrediënten
Marijn: “Fresh lemonades met Infusion passen bij Sam Sam omdat we graag nieuwe producten onder de aandacht brengen.”

“We zochten een gezond, alcoholvrij alternatief voor spannende drankjes als cocktails. Fresh lemonades zijn daar perfect voor. Ze hebben een mooie uitstraling en een gezond karakter. Ze bevatten veel fruit en weinig suiker. Precies de aanvulling die we wilden op onze drankenkaart!”

“Bij Sam Sam zijn we bewust bezig met gezondheid en verse ingrediënten. En we vinden het leuk om onze gasten ook bewust te maken op het gebied van eten en drinken.”

Verantwoord en alcoholvrij
Voor Sam Sam is de verse limonade met Infusion een schot in de roos. “Als je geen alcohol drinkt, is er vaak niet veel meer keus dan cola, spa rood en verse jus d’orange.”

“Met een fresh lemonade drink je toch iets bijzonders. Net zo feestelijk als een wijntje of biertje, bijvoorbeeld. En omdat er geen koolzuur in zit, zijn ze ook ideaal voor kinderen.”

“Daar komt bij dat de uitstraling en de beleving echt anders zijn. Anders dan bijvoorbeeld andere frisdranken en fruitsappen. De Kilner tapkannen zijn prachtig om te zien en springen echt in het oog.”

Anders dan standaard drankjes op de drankenkaart
Gasten kunnen zich bij Sam Sam steeds op nieuw laten verrassen. Dat is ook nodig, zegt Marijn.

“Onze gasten vragen steeds vaker ‘wat heb je?’ als je vraagt wat je voor ze kunt inschenken. Op zo’n vraag verwachten ze een ander antwoord dan de standaard drankjes op een drankenkaart.”

“Mensen zijn echt benieuwd wat je te bieden hebt. Ze willen iets vernieuwends. Als je zorgt dat je echt iets ánders te bieden hebt, blijven je gasten terugkomen.”

Verantwoorde frisdrank op de drankenkaart bij Sam SamBlijven vernieuwen
Gasten komen ook voor de verse limonade terug. “Er wordt heel enthousiast op gereageerd. Sommige mensen komen speciaal voor een fresh lemonade naar Sam Sam.”

“Om de fresh lemonades onder de aandacht te brengen, hebben we flyers op onze tafels liggen. Maar we moedigen onze medewerkers ook aan om gasten erover te vertellen. Zo maak je ze nieuwsgierig.”

Gasten hebben de neiging om uit gewoonte vaak hetzelfde te bestellen. “Maar als je ze iets anders voorstelt staan ze daar vaak open voor. Dat geldt voor nieuwe, maar ook voor onze vaste gasten.”

Gebruiksvriendelijk
De fresh lemonades zijn bij Sam Sam een blijvertje, aldus Marijn. “Het is letterlijk een verfrissend en vernieuwend product.” Ook het gebruiksgemak van Fresh Lemonade Infusion speelt hierbij een rol.
“Het is een gebruiksvriendelijk product waar je met verse ingrediënten zelf een mooie uitstraling aan toevoegt.”

“En wat wij ook erg handig vinden, is dat je op basis van de behoefte zelf kunt bepalen hoeveel limonade je maakt. Hierdoor kun je gemakkelijk je inkoop aanpassen op de omloopsnelheid.”

Over Sam Sam Enschede
Sam Sam is een ontmoetingsplek met een brede doelgroep. Je kunt er op elk moment van de dag terecht. Voor een vroeg ontbijt, lunch, diner of een hapje en drankje op de late avond. En alles daar tussenin.

Andere klanten over FRSH Matters
Benieuwd wat andere klanten zeggen over verse limonade en Fresh Lemonade Infusion? Lees de testimonials.

Pin It on Pinterest

Share This