Ln2ice maakt 100% plantaardig ijs. Afgelopen weekend stonden ze met hun foodtruck op Welcome to the Village in Leeuwarden. Ze verkochten unieke waterijsjes van 1 meter. Gemaakt met Fresh Lemonade Infusion. Wij zochten Ids Terpstra van Ln2ice op en vroegen hem alles over deze festival special.

Waterijs als dorstlesser

Ids zag het idee van een meter waterijs op een festival in Duitsland. Hij vond dit gelijk een perfecte dorstlesser: “Daarom ben ik gaan experimenteren. Met de vorm én met de inhoud. Ik ben klant van Sligro Leeuwarden en daar werd mij Fresh Lemonade Infusion aangeraden. Ik was direct enthousiast!”

Puur van smaak

Om tijdens festivals snel te kunnen werken zijn de infusions ideaal. Hiermee breng je waterijsjes direct op smaak. Ook zijn de infusions marge technisch interessant. Voor de ijsjes van een meter gebruikt Ln2ice plastic tubes die gevuld worden met de infusion als basis.

Unieke ijsjes

Fresh Lemonade Infusion past goed bij Ln2ice: “Verrassend, puur en zonder toevoegingen. De smaken zijn goed. Vooral de mango, kiwi en chili is geschikt voor ijsjes. Deze infusion geeft veel smaak en heeft een lekker pittige nasmaak. Dat zorgt voor een verrassend ijsje.”

Culinaire beleving

De ijsjes riepen een gevoel van nostalgie op bij bezoekers: “Dit doet mij echt denken aan mijn jeugd zei een jonge man. Vooral de mango, kiwi en chili was echt een culinaire beleving.”

1 meter waterijsjes

De waterijsjes waren verkrijgbaar in 3 smaken:

  • Rabarber, aardbei en citroengras
  • Watermeloen, munt en citroen
  • Mango, kiwi en chili
Stikstof

Naast de waterijsjes van 1 meter maakt Ln2ice ook ijs met stikstof. Dit proces is al een spektakel op zich. Het ijs wordt ter plekke op bestelling gemaakt met vloeibare stikstof: LN2. Met -196 graden Celsius bevriest de inhoud in een paar minuten. Bovendien krijgt het ijs hierdoor een zachte structuur. Voor deze ijsjes gebruiken ze onder andere avocado’s en aardbeien.

Vegan icecream

Alle ijsjes van Ids zijn veganistisch. Alles wordt gemaakt met verse groenten en fruit. Zonder kleur-, geur- of smaakstoffen. En er worden geen dierlijke producten gebruikt. Dat is natuurlijk beter voor mens, dier én planeet.

No waste

De bakjes en lepels die worden gebruikt, zijn biologisch afbreekbaar. Dus ook geen verspilling.

Meer weten over de ijssensatie Ln2ice? Volg ze op Facebook en je blijft op de hoogte!

Pin It on Pinterest

Share This