Op warme, zomerse dagen is niets zo lekker als een waterijsje. Verkoelend én dorstlessend! De allerlekkerste en gezondste ijsjes maak je zelf. Bijvoorbeeld met vers fruit en limonade. Een verantwoorde keuze op de ijskaart, zonder onnodige toevoegingen.

Ambachtelijke ijslolly’s zijn aantrekkelijk voor op het terras, maar ook heel geschikt om aan je gasten te serveren als alternatief dessert. Varieer met verschillende soorten vers fruit en kruiden. Of geef de ijsjes een twist met yoghurt, eetbare bloemen of alcohol.

Kies en combineer
Zelf ijsjes maken is gemakkelijk en je bent snel klaar. Met Fresh Lemonade Infusion en verse ingrediënten maak je in een handomdraai je eigen unieke ijslolly’s. Kies en combineer een paar van de volgende basisingrediënten:

  • Fresh Lemonade Infusion
  • gesneden fruit
  • vers geperst sap
  • kruiden
  • eetbare bloemen
  • water of kokoswater
  • yoghurt
  • alcohol

Waterijs met vers fruit
Waterijs met verse limonade en fruitWaterijsjes zijn al lang niet meer alleen voor kinderen. Ook volwassen gasten genieten van verkoelende en verantwoorde ijslolly’s.

Voor ijslolly’s met vers fruit begin je met een Fresh Lemonade Infusion naar keuze. Leng deze aan met water of kokoswater. Maak van deze verse limonade vervolgens eenvoudig een recept voor ijsjes met je eigen signatuur. Voeg vers fruitsap zoals citroensap, komkommersap, watermeloensap of sinaasappelsap toe voor een nog intensere fruitsmaak. Of doe er stukjes vers gesneden fruit of verse kruiden bij.

Kies voor fruit van het seizoen. Die zijn het lekkerst en het voordeligst. Hiermee vergroot je je marge!

IJslolly’s met een tic
Minder verantwoord, maar wél erg lekker zijn waterijsjes met alcohol. De meeste cocktails op de menukaart zijn ook geschikt om te serveren in bevroren vorm.

De Fresh Lemonade Infusion met komkommer, munt & citroen smaakt uitstekend in een gin & tonic ijslolly. Voeg komkommersap toe voor een extra verkoelend accent.

Of wat dacht je van waterijs op basis van een recept voor punch, zoals de Royal Rosemary of Mandarine Moon? Alcohol bevriest niet; leng de drank daarom altijd aan met fruitsap of water.

Beken kleur met eetbare bloemen
Door eetbare bloemen toe te voegen aan de verse limonade of cocktail voor je ijslolly’s, creëer je een opvallende uitstraling. De blaadjes van bijvoorbeeld eetbare rozen, viooltjes en anjers maken van waterijsjes een kleurrijke eyecatcher. En de bloemen geven een bijzonder smaakaccent aan het ijs.

Gezonde trend: ijs met yoghurt
Ook yoghurt is geschikt als basis voor zelfgemaakte, verantwoorde ijslolly’s. Yoghurtijs wordt ook wel ‘frozen yogurt’ of kortweg ‘froyo’ genoemd. Deze trend sluit perfect aan bij de vraag naar gezondere keuzes op de menukaart. Veel lichter dan roomijs, maar net zo romig en vol van smaak.

Yoghurtijs wordt meestal geserveerd in een bakje of hoorntje. Maar een ‘frozen yoghurt’ op een stokje kan natuurlijk net zo goed.

Dikke yoghurtsoorten zoals Griekse yoghurt zijn hier heel geschikt voor. Je kunt ook kwark of plantaardige zuivel gebruiken. Voeg naast de Fresh Lemonade Infusion vers gesneden fruit toe. Of pureer (een deel van) het fruit en roer het verse vruchtensap door het yoghurtmengsel.

Recepten
Wil je direct aan de slag met het maken van ijslolly’s? Bekijk hier de recepten.

Pin It on Pinterest

Share This